dilluns, 6 de gener del 2014

Dia 45. Valence - Boí Taüll - Casa

I no sabem si és perquè tot i la seguretat amb què hem lligat totes les portes de la furgoneta, el neguiteig se’ns ha quedat enganxat, si són les ganes d’emprendre camí o si són els nervis de tornar a casa i deixar-ho tot enrere... però a quarts de sis del matí, tots dos, com si hagués sonat alguna alarma, ens despertem de cop. Encara és negra nit a fora, i ens espera un dia de trajecte dur, però se’ns ha acabat la son. Així que amb els ulls com a plats decidim que, si no podem dormir, com abans sortim abans arribarem... I si, ens aixequem. L’eufòria ens aixeca d’un vot. Avui, després d’un mes i mig sense parar ni un minut, és el dia de tornar a casa. 

Amb una barreja de sensacions que mareja ens llevem en el nostre últim dia a la furgoneta. Pleguem per últim cop els llençols, els coixins i el llit. Anem per últim cop a rentar-nos la cara a la pica del bany de l’àrea de servei i marxem. A les 6 ja tornem a ser a l’autopista de nou. Casa, ara, ja queda dibuixada en l’horitzó.

I anem tirant... sin prisa pero sin pausa.  Són les 9 quan parem a esmorzar a una àrea de servei. Està molt concorreguda i per nosaltres, que ja fa tres hores que rodem, sembla com si aquella gent fossin un grapat de domingueros que paren a fer el vermut. Esmorzem el nostre estimat pa amb Nutella, un cafè, i tornem-hi, carretera i manta.

Tornem a parar encara a repostar, de gasoil i de cafeïna. I seguim. I seguim. 5, 6, 7 hores conduint... I al final, per on vam entrar a Europa en decidim sortir: passem per Vielha. Els pares del Joel son a Boí, així que dinarem allí i així, al menys, fem parada llarga abans d’arribar definitivament a casa.


Són més de les dos de la tarda quan tornem a xafar aquesta, la nostra pàtria. Ens sentim esgotats, nostàlgics però il·lusionats a la vegada... de moment, les ànsies per sentir de nou la comoditat del dia a dia, el caliu del nostre llitet, l’olor a casa, etc. eclipsa la tristesa de deixar enrere aquell somni d’una nit d’estiu...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada